Work In Progress: Hill House

Our team is hard at work in the heart of Essex upgrading an old vicarage into a high-tech contemporary home. This job is a big one encompassing the dining room, office spaces, a home gym and coming soon: a secret cinema.

We are delighted to join our outstanding clients on-site as they renovate and upgrade their charming residence nestled in the scenic Essex countryside. This captivating property, a former vicarage, has undergone multiple expansions throughout the years resulting in a mess of styles.

Working in tandem with out sister company Fallon & Co Builders, our team is working it's way through the property with a range of highly innovative joinery projects bringing a fresh cohesion to this stunning home.

FLOATING STAIRS

The central statement of the project is this stunning stair system which we stained to the customers bespoke specification. The black wall will shortly be covered with matching bespoke wood slats - check back soon to see the results.

DINING ROOM

Our client was keen to maximise storage space whilst creating a social dining area. Our team designed and installed a curved banquette bench with multiple drawers. Working with our upholstery partners, we are currently working on the cushions and final finishes.

The scale of this project encompasses multiple different spaces for the family to work, rest and play. To achieve an overall coherent style, Fallon Bespoke Joinery developed a customised wood stain allowing a through-line in all rooms. With both clients working-at-home in creative careers, an element of fun was crucial.

ANNEXE OFFICE

Our brief was to create a warm working environment for the client. We designed and created handmade wood slat walls carrying the same colour stain through to the entrance porch and external garden stairs. Later in 2024 we will return to this space and create storage solutions and that all important writers desk.

WOOD PANELLED HOME GYM

The client was keen to have a practical space resistant the the wear and tear of weight based exercises. Using reclaimed unstained juniper, we designed wood panelling and boxing which echoes the shapes of the gym equipment.

FOLLOW THE HILL HOUSE PROJECT

We have a lot more to come on this project including secret doors, home cinema and the wood slatted wall centre piece of the project. You can follow the project on the client's Instagram page and check back on this page over the months ahead.

CONTACT

Have a project in mind? Get a quote or more information from one of our team.